Skip to main content

Thema-avond Kind & Scheiding

Zwolle – Online informatieplatform Scheiden-in-Zwolle organiseert in samenwerking met De Stadkamer een open inloopavond over Kind & Scheiding op 17 mei. Gastauteur is Iris Gündel. Zij vertelt over haar boek ‘Schei eens uit’, waarvoor ze volwassenen interviewde van wie de ouders gescheiden zijn.

Iris Gündelinfo-avond Scheiding & Kind
Volwassenen van wie de ouders gescheiden zijn, blijken daar ook later nog steeds last van te hebben. Pijnplekken van een scheiding zouden dan ook meer benoemd moeten worden. Iris Gündel interviewde voor haar boek ‘Schei eens uit’ tal van ervaringsdeskundigen; volwassenen van wie de ouders gescheiden zijn.
Vice-voorzitter Jeugdzorg Nederland, Jan-Dirk Sprokkereef, zei na het lezen van haar boek: “Het is een mooi en inhoudelijk boek, ook nog eens aansprekend vormgegeven. Het is persoonlijk en met verhalen van zeer diverse professionals en ervaringsdeskundigen. Door de breedte voegt het toe aan eerdere boeken over dit onderwerp. Ik zou willen dat alle scheidende ouders het lezen.”

Zandkastelenprogramma
Kindercoach Linda Hendriks van Zie Mij Kindercoaching uit Zwolle geeft het landelijk erkende Zandkastelenprogramma aan kinderen die met scheiding te maken hebben. Zij vertelt tijdens deze avond wat het programma inhoudt.

Programma 17 mei
Er is vrijblijvend informatie over het aanbod buddycoaching van Eye-4U, het Sociaal Wijkteam Zwolle, kindercoaching, huisverkoop/taxatie, hypotheek, mediation en juridische zaken.

Tijdsplanning
18.30 – 19.00 uur        Inloop met informatietafels
19.00 – 19.20 uur        Dichter Gaston Bannier draagt voor
19.30 – 20.00 uur        Auteur Iris Gündel vertelt over haar boek ‘Schei eens uit’
20.00 – 20.20 uur        Informatie over Zandkastelenprogramma door kindercoach Linda Hendriks
20.20 – 20.45 uur        Expertpanel Scheiden-in-Zwolle beantwoordt vragen over scheiden
20.45 – 21.00 uur        Informatietafels

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. De locatie van de inloopavond Kind & Scheiding is de net geopende Stadkamer in het centrum van Zwolle, Zeven Alleetjes 1a. In het café van de Stadkamer zijn op eigen kosten versnaperingen te koop.

Deze avond is zowel interessant voor ouders als onderwijs- en zorgprofessionals.

sabine toornvliet mediation flyer scheiden in zwolleScheiden-in-Zwolle
Het online informatieplatform Scheiden-in-Zwolle is een initiatief van mediator Sabine Toornvliet, makelaar Reinier Veerman, advocaat Marja Ringerwöle, hypotheekadviseur Martijn Meijer, kindercoach Linda Hendriks en communicatieadviseur Atty van de Brake.