Over Sabine

Kennismaken…

In oktober 2011 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf als echtscheidingsmediator. 

Dit werk heb ik tot voor kort met veel plezier gedaan, tegelijkertijd merkte ik dat graag veel eerder bij relatieproblemen betrokken wilde zijn. Niet pas achteraf, als het besluit al is genomen. Er gaat juist nog een heel proces aan vooraf, waarvan ik vind dat ik daarin een groot verschil kan uitmaken. 

Het is mijn ervaring dat stellen vanuit vroeger niet hebben geleerd hoe te communiceren met hun partner. Vaak zijn we bang om de ander pijn te doen, zijn we bang voor een boze reactie. Waardoor we maar niets zeggen en de problemen opkroppen. Totdat de bom barst of er iemand anders op je pad komt….met alle gevolgen van dien…

Terwijl, als je op een respectvolle manier met elkaar in gesprek gaat over je verschillen, je hier vaak samen uit kunt komen. 

Vanuit die gedachte heb ik mij de afgelopen 3 jaar gespecialiseerd in relatiemediation met als doel jullie te helpen om te leren de onderlinge verschillen bespreekbaar te maken en waar mogelijk te accepteren of te tolereren. Zodat jullie handvaten krijgen om tegenslagen in de relatie samen te trotseren, nieuwe vaardigheden toe te passen en hierdoor samen verder kunnen. 

Opleiding

Emotionally Focused Therapie en IBCT-relatietherapie

Hiervoor heb ik de basis-relatietherapie opleiding, gebaseerd op het gedachtegoed van Sue Johnson (genaamd Emotionally Focused Therapie (EFT), in 2018 afgerond.

In 2022 heb ik de IBCT relatietherapie opleiding afgerond wat een heel praktisch stappenplan geeft om partners elkaar beter te begrijpen en effectiever met elkaar te communiceren. 

Als Familiemediator sta ik ingeschreven in het register van de Mediation Federatie Nederland (MfN). Het MfN register is een erkend kwaliteitsregister voor mediators.

Ook ben ik bij de IBT-academie ingeschreven als IBCT-relatietherapeut. 

scheiden rouw en verlies

Mijn kernwaarden om mijn werk tot een succes te maken zijn voor mij integriteit, echtheid en openheid. En een gezonde dosis humor. Ik ben getrouwd met Wim en moeder van Seth (15) en Milou (12). 

Adresgegevens

Sabine Toornvliet
Tiendschuurstraat 30
8043 XS Zwolle
06-41 51 78 77
info@sabinetoornvliet.nl


logo mediation federatie nederland mfn