Skip to main content

Over Sabine

Kennismaken…

In oktober 2011 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf als echtscheidingsmediator. 

Dit werk heb ik tot voor kort met veel plezier gedaan, tegelijkertijd merkte ik dat ik graag veel eerder bij relatieproblemen betrokken wilde zijn. Niet pas achteraf, als het besluit al is genomen. Er gaat juist nog een heel proces aan vooraf, waarvan ik denk dat ik daarin een groot verschil kan uitmaken. 

Het is mijn ervaring dat stellen vanuit vroeger niet hebben geleerd hoe te communiceren met hun partner. Vaak zijn we bang om de ander pijn te doen, zijn we bang voor een boze reactie. Waardoor we maar niets zeggen en de problemen opkroppen. Totdat de bom barst of er iemand anders op je pad komt….met alle gevolgen van dien…

Terwijl, als je op een respectvolle manier met elkaar in gesprek gaat over je verschillen, je hier vaak samen uit kunt komen. 

Vanuit die gedachte heb ik mij de afgelopen 4 jaar gespecialiseerd in relatiemediation met als doel jullie te helpen om te leren de onderlinge verschillen bespreekbaar te maken en waar mogelijk te accepteren of te tolereren. Zodat jullie handvaten krijgen om tegenslagen in de relatie samen te trotseren, nieuwe vaardigheden toe te passen en hierdoor samen verder kunnen. 

Relatiemediation opleidingen

Emotionally Focused Therapie en IBCT-relatietherapie

Als relatiemediator heb ik de basis-relatietherapie opleiding, gebaseerd op het gedachtegoed van Sue Johnson (genaamd Emotionally Focused Therapie (EFT), in 2018 afgerond.

In 2022 heb ik de IBCT relatietherapie opleiding afgerond wat een heel praktisch stappenplan geeft om partners elkaar beter te begrijpen en effectiever met elkaar te communiceren. 

Ook ben ik bij de IBT-academie ingeschreven als IBCT-relatietherapeut. 

Overige opleidingen:

 • Register mediator (2014)
 • Familie mediator (2014)
 • Narratieve mediation (2016)
 • (Expert) SCHIP-behandelaar (2017)
 • Emotionally Focused Therapie (2018)
 • Geweldloze communicatie voor mediators (2020)
 • IBCT-relatietherapie (2022)
 • Reiki I (2012) & II (2022) Practitioner 
 • Holistisch therapeut i.o (2022 gestart)
sabine toornvliet mediation alimentatie

Mijn kernwaarden om mijn werk tot een succes te maken zijn voor mij integriteit, echtheid en openheid. En een gezonde dosis humor. Ik ben getrouwd met Wim en moeder van Seth (15) en Milou (12). 


Wat zeggen anderen over mijn werkwijze?

 • Karin en Sander

  Relatiemediation

  “Sabine is een warme, hartelijke vrouw waar je je direct bij op je gemak voelt. Ze wist met haar manier van vragen stellen precies de vinger op de zere plek te leggen. Voor ons heeft het traject veel duidelijkheid gegeven, snappen we elkaar weer beter en zijn we weer op de goede weg!”

 • Hanneke en Jeannet

  Relatiemediation

  Sabine heeft ons geholpen om onze misverstanden uit te spreken! Thuis lukte dit niet, bij Sabine aan tafel ging dit heel goed. Door het huiswerk kwamen we ook stapjes dichter bij elkaar. We raden relatiemediation aan iedereen in onze vriendenkring aan”.

 • Simone en Harold

  Relatiemediation

  “Je kunt goed met mensen praten en hen op hun gemak stellen. Hierdoor liep voor ons de begeleiding heel soepel. We zijn blij dat we contact met je hebben opgenomen!”

 • Henk en Esther

  Relatiemediation

  “Rust. Duidelijkheid. Overzichtelijk stappenplan. Goede handvaten voor ons allebei!”

 • Gerard en Ans

  Relatiemediation

  “Ik zag eerst niet zo het nut van relatiemediation in, maar Ans stelde dit als voorwaarde om verder te kunnen. En nu ben ik blij dat we het gedaan hebben. We zijn zo veel dichter bij elkaar gekomen. We begrijpen elkaar weer beter en hebben handvaten gekregen om, als we even niet zo goed communiceren, hier actie op te ondernemen. Zodat we niet in onze oude valkuil van stilzwijgen terugvallen. Al met al een verbetering voor onze relatie.”

 • Harm-Jan en Sjoukje

  Relatiemediation

  “Door de relatiemediation heb ik het gevoel gekregen dat ik er weer toe doe in mijn relatie. We hebben geleerd aandacht te hebben voor elkaars behoeftes. En we verrassen elkaar weer spontaan. Onze relatie is van een 5 naar een 8+ gegaan.”

 • Anita en Cees

  Relatiemediation

  “We hebben eindelijk geleerd om onze wensen en verwachtingen naar elkaar toe uit te spreken. Dit zorgt voor zoveel meer diepgang in onze relatie. De XYZ en LSI formule hangen bij ons uitgeprint in de keuken :-). Heel handig voor als we soms in ons oude patroon vervallen!”