saven toornvliet mediation omgangsregeling ouderschapsplan

Mediation bij scheiding

Aan een definitieve echtscheiding gaat een heel proces vooraf.saven toornvliet mediation omgangsregeling ouderschapsplan
In de weken, maanden en soms al jaren voor dat moment verloopt de communicatie in het huwelijk stroef. Bij het ene stel uit zich dat in langdurig zwijgen. Anderen communiceren alleen over praktische en afstandelijke zaken. Ouders praten alleen over de kinderen, maar niet meer met elkaar. En sommige stellen hebben voortdurend ruzie. Uiteindelijk valt het besluit om te gaan scheiden.

Als dan de beslissing is gevallen om te scheiden, zijn er veel praktische en emotionele zaken om op te lossen. Dat is best lastig. Wat te doen met het huis? Hoe zorg je dat de kinderen zo weinig mogelijk last hebben van deze situatie? En daarnaast moeten ook nog allerlei financiële zaken opgelost worden. Hoe pak je dat aan? Mediation bij scheiding biedt uitkomst.

Hebben wij iemand nodig die ons hierbij helpt? We hebben toch geen ruzie?

Voor diegenen met veel onenigheid, verwarrende moeilijke gesprekken of ruzie is het antwoord duidelijk. Zonder hulp komen jullie hier niet uit.

Maar ook voor die andere groep is het belangrijk. Ook al kunnen jullie redelijk met elkaar overleggen, vaak ontbreekt de kennis van zaken op praktisch en financieel gebied die spelen tijdens een scheiding. Dat gebrek aan kennis geeft onnodig veel discussie; want hoe zit het nu precies? En internet geeft op dit gebied meer verwarring dan duidelijkheid, want er is zoveel informatie te vinden. Wat moet je daar mee? En stel dat die kennis er wel zou zijn. Dan moet de ene partner de ander informeren, terwijl jullie belangen niet meer hetzelfde zijn. Dat gaat wringen. Ook omdat jullie afspraken voor een langere termijn houvast moeten bieden.

Hoe vertellen we het de kinderen?

werkvorm mijn leven met gescheiden oudersNaast de zakelijke afwikkeling hebben jullie mogelijk ook nog je zorg om de kinderen. Want hoe vatten zij de scheiding op, wat voor een invloed heeft het op hen welzijn en hun schoolprestaties, maar bovenal: hoe vertellen we het de kinderen?

Ik bied kinderen, na overleg met jullie, de mogelijkheid om hun verhaal kwijt te kunnen. Graag spreek ik jullie kinderen om hun verhaal te horen, maar ook om hun ideeën, samen met jullie, in het ouderschapsplan te verwerken.

Hiervoor maak ik gebruik van de werkvorm “Mijn leven met gescheiden ouders” van Kiddocom. Door middel van deze werkvorm vertelt jullie kind over de leuke dingen in zijn leven, de dingen die hij minder leuk vindt en de wensen die hij heeft. Deze werkvorm is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Waarom kies je voor Sabine Toornvliet Mediation:

  • als je gezamenlijk de uitkomst van het traject wil bepalen, in het belang van beiden;
  • duurzame afspraken wilt maken die in de toekomst ook stand houden;mediation bij scheiden Sabine Toornvliet mediation
  • als je iemand zoekt die de kinderen centraal stelt;
  • je de kosten lager wilt houden dan bij een juridische procedure;
  • als je op zoek ben naar kwaliteit. Sabine Toornvliet is Mfn register en familiemediator. Hierdoor ben je verzekerd van kwaliteit en kun je onder bepaalde voorwaarden de kosten grotendeels vergoed krijgen.
  • omdat je kiest voor deskundige en onpartijdige gespreksbegeleiding;
  • je overzichtelijk de 7 stappen van het scheidingstraject wilt doorlopen;
  • omdat je streeft naar gelijkwaardig ouderschap na de scheiding;
  • zodat je na de scheiding weet waar je aan toe bent op financieel gebied.

Wil je meer over mijn drijfveren achter mediation weten: kijk dan bij over Sabine.

[maxbutton id=”3″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Adresgegevens

Sabine Toornvliet
Tiendschuurstraat 30
8043 XS Zwolle
06-41 51 78 77
info@sabinetoornvliet.nl


logo mediation federatie nederland mfn