Sabine Toornvliet mediation heeft op dit moment een cliëntenstop. Het is helaas ook niet mogelijk om op een wachtlijst geplaatst te worden.

Kosten voor mediation

Wat zijn de kosten van mediation bij scheiding?

Ik werk graag met vast tarief voor het volledige scheidingstraject. Dit vaste tarief is:sabine toornvliet mediation kosten

  • inclusief BTW,
  • inclusief kosten van de advocaat voor het indienen van het verzoekschrift,
  • inclusief griffierechten (kosten van de rechtbank) en
  • zonder verrassingen van onaangekondigde meerkosten.

Dat gesprekken soms wat kunnen uitlopen is dan voor mijn rekening. En wanneer er eens wat extra wordt gebeld of gemaild heeft dat geen consequenties.

Lager inkomen

Omdat ik MfN familie mediator ben, ben ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Hierdoor kunnen mensen met een lager inkomen kijken of ze voor gesubsidieerde mediation in aanmerking komen.

In deze blog vinden jullie uitleg over de gesubsidieerde mediation: krijg ik subsidie voor de mediator?
De aanvraag hiervoor loopt via mijn kantoor, zodat jullie hier geen omkijken naar hebben.

sabine toornvliet mediation is een high trust kantoor. door samenwerking met raad voor rechtsbijstand snelle toekenning van subsidie, wat lagere kosten kan inhouden.

Korte mediationtrajecten

Ouders die al langer gescheiden zijn, hebben soms behoefte aan het aanpassen van het ouderschapsplan (herziening) of een herberekening van de kinderalimentatie. Ook hiervoor kan mediation ingezet worden.

Voor de korte trajecten breng ik mijn uurtarief in rekening (als jullie niet aan de voorwaarden voor een toevoeging voldoen). Het uurtarief van Sabine Toornvliet Mediation bedraagt € 180,- per uur, inclusief 21% BTW.

Rechtsbijstandverzekering

Als jullie een rechtsbijstandsverzekering hebben afgesloten is het goed om je polis en de polisvoorwaarden er eens op na te slaan. Mediation valt niet in het standaard pakket, maar als je ervoor verzekerd bent, kan de vergoeding aardig oplopen. Het is verstandig om dit bij de verzekeraar na te vragen.

Inschakelen deskundigen

Mocht het nodig zijn om tijdens de gesprekken deskundigen in te schakelen, zoals een fiscalist, pensioenexpert, financieel adviseur of advocaat, dan bespreek ik dit van tevoren met jullie. Deze kosten komen voor jullie rekening.

Maatwerk kosten

Ik neem de tijd voor een eerste, gratis kennismakingsgesprek met jullie beiden, met veel informatie over jullie specifieke situatie. Zo’n gesprek duurt in de regel zo’n drie kwartier tot een uur.
Jullie kunnen dan goed beoordelen of mijn werkwijze jullie aanspreekt en ik kan dan aan het einde van het gesprek een exact bedrag voor het hele traject geven. Dat is duidelijk en geeft tijdens het traject geen discussies meer over kosten.

[maxbutton id=”3″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Adresgegevens

Sabine Toornvliet
Tiendschuurstraat 30
8043 XS Zwolle
06-41 51 78 77
info@sabinetoornvliet.nl

subsidie toevoeging

logo mediation federatie nederland mfn