Skip to main content

De huizenmarkt op slot, wat betekent dit voor mijn relatie?

Overal is het in het nieuws, de huizenmarkt zit op slot. De huizenprijzen vliegen de pan uit en als je een woning wilt bezichtigen, dan moet je er snel bij zijn want anders mag je niet eens langs komen.

En als je relatie in zwaar weer zit, dan baart dit je grote zorgen. Misschien zit je stiekem wel te kijken naar andere huisjes, maar een kans dat je er een kunt bemachtigen is klein.

Tegelijkertijd is het zoeken naar andere huisjes misschien nog wel een stap te ver. Want wat nou als je samen met je partner kunt kijken waar het schuurt in de relatie? En dat je handvaten krijgt om hier samen succesvol aan te werken?

Stap eerder

Wat ik in mijn praktijk merk is dat veel stellen elkaar kwijtraken in de relatie en dat zij hier niet over durven te praten met elkaar. Ze hebben dit niet geleerd vanuit vroeger, willen de ander geen pijn doen of denken: “het waait wel weer over”. Maar juist het niet uitspreken van irritaties leidt ertoe dat het een grote opeenstapeling wordt van ergernissen. Waarna stellen de conclusie trekken dat ze uit elkaar gegroeid zijn of niet meer bij elkaar passen.

Ik ben van mening dat hier nog een stap voor zit. Dat je samen gaat kijken naar waar je elkaar bent kwijtgeraakt. En dat is moeilijk. Het is spannend om het gesprek aan te gaan, je kwetsbaar op te stellen en toe te geven dat de relatie toch niet zo ‘vanzelf’ gaat als dat je had gedacht. Weet dat het heel normaal is om hier wat hulp bij te krijgen. Want we hebben niet allemaal van huis uit meegekregen hoe je je gevoelens bespreekbaar maakt. 

En nu de huizenmarkt zo’n krapte ervaart, zoeken mensen gelukkig toch eerder deze hulp.

Handvaten

In relatiemediation ga je elkaar beter leren begrijpen en effectiever met elkaar communiceren. Je gaat je relatie een positieve injectie geven zodat je weer samen verder kunt en je bestand bent tegen toekomstige ergernissen. Want die gaan er komen, dat is normaal in elke relatie. En hoe fijn is het dan dat je handvaten hebt om dit samen op te pakken en er verdieping komt in je relatie!

Wil je hierover van gedachten wisselen?